Végre megírtam a diplomakiírásomat, a konzulens rámondta az OK-t, hazaértem és persze most épp nem vagyok álmos. Majd reggel 6 körül leszek megint. Eddig minden nap 8 előtt értem be, hogy kicsit felzárkózzam a tanulnivalóval, mert a többiekhez képest egyéb céges dolgaim is akadtak.
London furcsa hely. Első este például nem jöttünk rá hogyan lehetne éjfél körül pizzát rendelni. Így némi Internetes keresgélés és fél óra gyaloglás után mind az öten nagyon megörültünk a még éppen nyitvatartó McDonald's-nak. Amúgy azt kell gondoljam az eddigiek alapján, hogy idejétmúlt sztereotípia az, miszerint az angolok nem tudnak főzni. A kantinban igen korrekt ételek készülnek, nagy választékban és abszolut magyarhoz hasonló árakon. Mindösszesen a boltok felvágottválasztékán lenne mit bővíteni.
Vasárnap és hétfő este a házban egy-egy összejövetelt tartottunk, ketten épp barátnőstül jelentek meg. Első este mindenféle helyi alkoholos italt próbáltunk ki, illetve teljesen iható francia vörösbort vettem le a boltban a polcról, amit csak azért nem tettem vissza a polcra, mert Chateau David Beaulieu*. Másnap pedig életemben először láttam fagyott pálinkát, úgy látszik az itteni mélyhűtő megharagudott a mézes vilmosra és a mézes barackra.
Londonból pedig még alig láttam valamit, a turistáskodást erősen pótolni kell majd, ha a péntek délutáni felmérést magunk mögött tudhatjuk.
* Instant ítélet: nem találtam a neten, csak 2006-osat, de feltehetőleg ez is a szokásos Merlot, Franc és Sauvignon házasítás, 2008-as létére egyáltalán nem tanninos. Nem egy mélyen szántó bor, de 6 fontért igazán élvezhető, az átlagosnál jobb esti lezáró.